Voorbeelden van duurzame producten: Led velichting: Met name bij nieuw en verbouw waarbij het electra gerenoveerd wordt kan led verlichting een duurzaam alternatief bieden. Aardwarmte: Niet te verwarren met geothermie. Bij geothermie wordt water met temperaturen van rond de 80 graden opgepompt van meer dan 2 kilometer diepte. Aardwarmte maakt gebruik van de constante bodem temperatuur die door de zon continu word nageleverd. De relatief lage temperatuur van 10 graden maakt het noodzakelijk dat een warmtepomp dit “opkrikt” naar een graad of 35. Deze pomp werkt op stroom en voor elke kW stroom maakt ze 4kW aan warmte, dit is de zogenaamde COP (coefficient of performance). Door dit systeem te koppelen met warmte panelen zijn nog hogere COP’s haalbaar. Isolatie: Bij iedereen bekent en bij nieuwbouw standaard toegepast vanuit de bouwnormen. Vaak echter denkt men dat het bij bestaande bouw lastig is, terwijl het met een beetje subsidie vanuit de provincie en zeer snelle inspuit technieken een snel fluitje van een cent is. Vaak zijn met de simpelste tocht dichtingen de grootste besparingen te realiseren.
Energie consulting: Het ontwerpen van een aardwarmte-systeem, een zonnecollector of PV- systeem en alle mogelijke combinaties hiervan is maatwerk en vergt de nodige ervaring. Door onze ervaring te combineren met vakkundige EPA-adviseurs en ervaren instalateurs, kunnen wij systemen ontwerpen die uw CO2 uitstoot beperken en op termijn hun geld weer opleveren. Afhankelijk van uw specifieke situatie is het mogelijk CO2 neutraal te worden of nog beter.
Duurzame oplossingen: Het predicaat duurzaam word maar al te graag afgegeven. Maar wordt er ook gelet op productielasten, toepasbaarheid en rendabiliteit? Allemaal factoren die in wisselende samenstelling moeten worden meegewogen, waarna er vaak meer dan één oplossing overblijft. Een duurzaam product onderscheid zich door energie en grondstoffen verbruik tijdens fabricage en gebruik.